Que és el ioga.

El ioga és un art, disciplina, camí d’autorealització mil·lenari que té com a objectiu obrir-nos- a l’experiència del nostre espai més íntim  i profund que és on rau l’autèntica pau i llibertat.

D’una manera senzilla accesible a totes les persones i necessitats.

La seva pràctica  desvetlla  salut física, calma mental i centrament emocional ja que treballa en tots els nivells. Aquesta és la condició necessària per a poder abastar el goig i compartir-lo.

És un mètode pràctic que dóna sentit a la pròpia vida a través del despertar de la intel·ligència i la sensibilitat per anar decidint i orientant les nostres decisions d’una manera satisfactòria, amb abundància i felicitat.

Pràctica i coneixement ens van obrint les portes a un procés purificador que ens ajuda a mantenir la nostra casa neta, endreçada i sense fissures.

Beneficis de la pràctica.

La pràctica regular del ioga combinat amb d’altres disciplines com la meditació i el Qi gong ens allibera de les tensions que anem acumulant per posicions físiques viciades, actituds mentals poc sanes i emocions esgotadores.

Restaurem l’equilibri, l‘energia i la pau interior.

Reeducació de la postura, millora de la qualitat respiratòria, relaxació profunda, i disminució de l’ansietat i de l’estrès. Ajuda a viure amb una actitud més serena i estable i guanyant més consciència i coneixement de nosaltres mateixos.

 

Com enfoquem el treball?

La tècnica s’adapta a totes les edats i necessitats. Està al servei de la persona, per tant contempla totes les dificultats i mancances que podem tenir, donant-nos equilibri, força, flexibilitat, harmonia, bellesa… En les classes utilitzem tècniques de meditació, Ioga,  Qi Gong, R.P.G..

El treball de la atenció, meditació en moviment és bàsic

No és per tant un treball pur d’una sola escola sinó que emprem molts elements per el benefici del practicant.

Origens del ioga

Hi ha diversos llibres de coneixement mil.lenari a on trobem les instruccions per a la pràctica del ioga en tots els seus aspectes, des del més físic fins el més espiritual.

El Bhagabad Gita és un dels llibres de saviesa d’on neix la ciència ioga.

La seva antiguitat es situa en uns 2.150 anys abans de Jesucrist i és conegut universalment com la joia del coneixement espiritual de la Índia.

Està composat de set-cents versos parlats per el senyor Krsna, el mestre, al seu deixeble Arjuna que composen una guia definitiva en el camí de l’autorealització.

És una obra amb de molt sentiment concebuda amb força i explicada d’una manera molt bonica.

Molts dels corrents psicològics que han anat naixent darrerament beuen i s’inspiren en aquest clàssic.

“Quan els dubtes em trasbalsen, i en la meva soledat ni un raig de llum m’il·lumina, busco en el Bhagabad Gita un vers que em doni noves esperances. Els que mediten el en Gita trobaran l’alegria pura i nous significats per a la seva vida”

Mohandas K. Gandhi.

Yoga Sutras de Patanjali. Històricament el savi Patanjali es situa cap a l’any 500 abans de Crist. En el seu llibre descriu eines per a superar les afliccions del cos i les fluctuacions de la ment que són els obstacles per a créixer lliures.

Patanjali identifica la ignorància espiritual com la font de la infelicitat

 

 

Segueix sent actual i fascinant. Comprendre el seu missatge i posar-lo en pràctica porta progressivament a la pau i la fortalesa a tots nivells.


 

 

 

MARGARIDA CANO i AROLA

 

Professora de ioga per la Universitat Catalana de Ioga 1978.
Pràctica i formació en mètode BKS Iyengar des de 1986.
Master en PNL
Reflexologa per la escola Hanne Marquardt.
Diplomada en quiromassatge i quiropràxia escola Garrido.
Terapeuta de Rebirthing per l’escola de Ronald Fuchs i per la de Ma Lluïsa Becerra.

Formació en RPG (Reeducació postural global) Philippe Souchard, estiraments globals.

Maestria en  Reiki i Jin Shin Jyutsu
Practicant de meditació Vipassana amb Dhiravamsa.

Estudi i pràctica de budisme Kadampa

Formacio en Qi Gong. Instituto Qi Gong de Barcelona.

Diplomatura en mestre d’Educació Primaria.

En plena dedicació a la salut íntegra i a la formació humana des de l’any 1979.